Veiligheidsvoorschriften

Kleine Boef besteedt veel aandacht aan de veiligheid van babyartikelen. Alle producten worden met veel zorg gemaakt en dubbel gecontroleerd waardoor het niet waarschijnlijk is dat artikelen snel stuk zullen gaan of een gevaar vormen voor de veiligheid. Maar omdat veiligheid wel heel belangrijk is staat hieronder beschreven hoe u artikelen veilig gebruikt.

Veiligheidsinstructies Bijtring/ Rammelaar, Speenkoord, Wagen/Maxi-cosi hanger

Laat je baby nooit met bovengenoemde producten slapen en gebruik deze alleen onder toezicht, dit vanwege de kleine onderdelen

  • De hierboven genoemde producten zijn onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen.
  • Wanneer de hierboven genoemde producten in contact komen met speeksel door kwijlen en of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen en of  sneller kapot gaan. Controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Dit kun je doen door er even aan te trekken en het koord te  beoordelen tussen de kralen.
  • De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout. De siliconen kralen zijn 100% veilig en en zijn BPA vrij, Lood vrij en Ftalaat-vrij
  • De wagen/ maxi-cosi hanger is bedoeld ter decoratie en dient altijd buiten handbereik van kinderen gehangen te worden. Gebruik op andere wijze dan als hanger/decoratie is geheel op eigen verantwoording.
  • Het gebruik van de hierboven genoemde producten is altijd op eigen verantwoordelijkheid.

Mocht je kindje tandjes hebben, dan wordt het afgeraden om een bijtring niet meer te gebruiken.
Het hout wordt dan zwakker en kan gaan breken. Dit geldt voor als je kindje sabbelt op een speenkoord.

Kleine Boef is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die gebeuren bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd te verwijderen.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen.